Bérelhető toronydaru típusaink

Flottánkat kizárólag Terex-Comedil márkájú, álló törzsű, futómacskás, csúcs nélküli kivitelű toronydaruk alkotják, melyek legfontosabb előnyei a következők:

Megbízhatóság, üzembiztonság, melyre kiemelt figyelmet fordítunk a gépek műszaki állapotának folyamatos kontrollján keresztül.

Korszerű vezérlés, frekvenciavezérelt hajtás.

Alacsony energiafogyasztás és a csendes üzem.

Gyors, akár egy napon belüli telepíthetőség.

Toronydaruink műszaki jellemzői

A toronydaruk az építési területeken vezérgépként üzemelnek, jellemzően a projekt volumene és tervezett átfutási ideje határozza meg a szükséges toronydaruk számát és kapacitását. A megvalósított toronydaru organizáció erősen befolyásolja az egyéb szükséges segédgépek mennyiségét, a szerelési munkálatok ütemezését és a szerelőbrigád létszámát is. Ezért egy adott építőipari projekt esetében kulcsfontosságú a megfelelő számú és paraméterű toronydaru kiválasztása.

Bérelhető toronydaruink a 60-300 tm-es tehernyomatéki tartományban, 2,5 - 16 tonna maximális teherbírással, akár 75 m-es gémkinyúlással állnak bérlőink rendelkezésére, hogy az anyagmozgatás által meghatározott kritériumokat a lehető legoptimálisabban teljesíthessük.

Milyen előnyöket kínál a toronydaru bérlés?

Felmerülhet a kérdés, hogy melyek lehetnek a toronydaru bérlés előnyei a vásárlással szemben? Mi lehet az oka, hogy a bérleti konstrukció elterjedten működik, azaz bérlői szemszögből vizsgálva is gazdaságilag megalapozott a bérleti modell választása a saját tulajdonú toronydaru használatával szemben?

Az alábbiakban összeállítottunk egy szempontrendszert, melyen keresztül vizsgálva igyekszünk a fenti kérdéseket megválaszolni, valamint összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket, amelyekkel a toronydaru bérlése szolgál:

Bérleti konstrukcióban a széles tehernyomatéki tartományt lefedő bérelhető flottánk garantálja az optimális toronydaru biztosítását minden projektre, legyen fő szempont akár a nagy horogmagasság elérése, a maximális emelendő teher tömege, vagy a megfelelő gémhossz alkalmazása.

A megfelelő toronydaru telepítését követően az eseti hibaelhárítás és az üzemszerű karbantartások elvégzése, valamint az emelőgép szakértőnk által végzett időszakos felülvizsgálatok bonyolítása bérbeadói feladatkör, toronydaru bérlésekor ezekkel a feladatokkal és a hozzájuk kapcsolódó költségekkel nem kell tervezni.

A megfelelő paraméterű, üzemkész toronydaru kezeléséhez szakképzett személyzet is szükséges, melyet cégünk egy magas színvonalú, tapasztalt kezelői gárdán keresztül szolgáltat, így a hatékony üzemeltetés fenntartása folyamatos.

Az aktuális projektet befejező toronydaru következő munkájának kezdéséig nem kell a nagy helyigényű, emelő kapacitással ellátott tárolást megoldani, bérlés esetén a telepítést, a bontást, a logisztikát, tárolást és szakképzett szakembergárda biztosítását Cégünk végzi.

Amennyiben több projekt párhuzamosan, átfedéssel valósul meg, úgy a bérleti konstrukció választása esetén elkerülhető az az abszurd helyzet, amelyben a projektenként eltérően jelentkező toronydaru igény miatt a saját tulajdonú toronydaru szétszerelt állapotban, a telephelyen “fekszik”, míg az átfedés miatt lebérelt toronydaruért havidíjat szükséges fizetni.

Figyelembe kell venni az időszakos felülvizsgálatok és a fokozottan veszélyes berendezés tulajdonlásából / üzemeltetéséből származó munkavédelmi plusz feladatok logisztikai, felelősségi és költségkérdéseit.

A téma pénzügyi szempontú alapkérdésének megválaszolásához igyekszünk gondolatébresztőt társítani: Milyen jellegű költségmegtakarítást eredményezhet a saját toronydaru alkalmazása? Megtérülés kalkulálása során csak a toronydaru havi bérleti díját szabad hasonlítani annak bekerülési költségéhez, ugyanis a bérleti konstrukcióban egyedül ez a tétel jelentkezik többletként, a saját daru alkalmazásához képest. Minden egyéb költségtétel, tehát a kezelő díja, a toronydaru szállítása, telepítése/bontása, a darualap elkészítése, valamint a felhasznált elektromos energia mindkét modell esetében megjelenő költség. Továbbá a bérleti konstrukció esetén nem kell számolnunk a műszaki állapot megőrzéséhez szükséges alkatrészek, javítások költségeivel, mely bizonyos esetekben akár többhavi gépbérleti díjat is rejthet.
Dolgozzon velünk!

Bérelhető toronydaru típusaink

A hagyományos telepítési lehetőségeken túlmenően speciális, ún. talpsúlyos lehetőséggel is rendelkezik, melynek révén jelentősen csökken a daru sarokterheléséből adódó felületi nyomás, ami az alapozásoknál jelentős megtakarítást eredményezhet.

Az üzemeltetés frekvencia-vezérelt hajtásokkal történik, így előnye a jelentős energia megtakarításon túl, hogy nincsenek indítási áramlökések, és a kiépítendő elméleti energiaigénynek csak töredéke szükséges a biztonságos üzemeltetéshez.

A csúcs nélküli kivitelből adódóan több ilyen tipusú daru egymás hatósugarában történő telepítése esetén is nagyon kis szintkülönbségű horogmagasságok érhetők el, a lépcsőzés akár 5 méter alá csökkenthető.

 CTT 61-2.5
CTT 61-2,5
 CTT 71-2.5
CTT 71-2,5
 CTT 91-2.5
CTT 91-2,5
 CTT 91-5
CTT 91-5
 CTT 121-5
CTT 121A-5
 CTT 121-6
CTT 121-6
 CTT 141-6
CTT 141-6
 CTT 161-6
CTT 161-6
 CTT 161-8
CTT 161-8
 CTT 181B-8
CTT 181B-8
 CTT 231-12
CTT 231-12
 CTT 331-16
CTT 331-16
 GTS511B-5
GTS 511B-5

Hogyan kaphat árajánlatot toronydaru bérlésére?

...

Egy újonnan beérkezett ajánlatkérés feldolgozása a környezeti feltételek, az épület és az Ajánlatkérő igényeinek megismerésével kezdődik:

 • A környezeti feltételek megvizsgálására a leghatékonyabb módszer a közös helyszínbejárás, melyen keresztül lehetőség nyílik a leendő partner igényeinek és egymás szempontrendszereinek megismerésére.
 • Ezzel párhuzamosan az épület tanulmányozása, elemzése a feladatunk, mely helyszínrajzok, alaprajzok és különböző metszetek alapján történik, melyeket jellemzően az ajánlatkérő biztosít.
 • Továbbá az ajánlatkérőnek igényként célszerű előzetesen meghatároznia a szükséges toronydaruk számát, ezek minimális teherbírását, a várható telepítési és bontási időpontokat, valamint a tervezett telepítési pozíciókat, módjukat is.

Ezen pontok mentén haladva tudjuk elkészíteni műszaki- és árajánlatainkat, melyeket összetettségüktől függően jellemzően 2-4 munkanapon belül tudunk ajánlatkérő részére megküldeni.

Dolgozzon velünk!

A toronydaru bérlési ajánlatában milyen költségek lesznek?

Toronydaruk bérlésekor a felmerülő költségeket rendszerességük alapján eseti (egyedi), valamint ismétlődő költségtípusokra bonthatjuk.

Az eseti (egyedi) költségek csoportjába tartoznak:

 • a telepítés;
 • a bontás;
 • és az üzembe helyezési eljárás díjai;
 • valamint az esetleges rögzítőláb állítás díja;
 • a projekt helyszínétől függően jelentkező, a szerelések idejére szükséges közterületfoglalási és forgalomtechnikai feladatok díjai.

Az ismétlődő költségek közé tartoznak:

 • a toronydaru havi bérleti díja;
 • a kezelőszemélyzet díja;
 • valamint a felhasznált elektromos energia költsége is, mely szintén közvetett jellegű;
 • egyéb kiegészítő eszközök (pl. rádió adó-vevő) bérleti díjai.

Miért válassza a TDH-t?

Több, mint 20 éves tapasztalat

300-nál is több megvalósított projekt

Több, mint 70 toronydaruból álló géppark

Flottánkat 3 szállítójármű és 1 autódaru is kiegészíti